2013.08.22. 13:15

Tisztelt Biztosításdoktor!

A következő problémával fordulok Önhöz:

A KÖBÉ-nél van élő parkoló biztosítás szerződésem. Évi 150 000 Ft-os keretig fizetik a saját vagy ismeretlen hibás parkolási sérüléseket, vandalizmusból, feltörésből eredő károkat. Meghúzták az autómat, rendőrségi jegyzőkönyv késztül róla. Egy tenyérnyi horpadás keletkezett a jármú jobb hátsó sárvédőjén, és fehér karcok a sárvédőn és a lökhárítón. A jármű 1998-as évjáratú sötétszürke metál Renault Megane, lépcsőshátú.

Hosszas várakozás után elkészült az árajánlat, melyet a biztosító nem volt hajlandó megmondani a szerződésben vállalt tájékoztatási kötelezettsége ellenére, a szerződött műhelyük nagy kérlelés után elmondta, hogy beleférek a keretbe, és 149 000 Ft-ot kalkuláltak a fényezésre.

Megkérdeztem pár szakműhelyt, max. 70 000 Ft-ért végeznék el a munkát. Véleményem szerint biztosítási csalást követnek el, mellyel jól jár a biztosító és a szakműhely is, miszerint legalább dupla áron számolnak el, így az én keretem is kimerül. Hova fordulhatok jogorvoslatért, egyáltalán van-e esélyem?

Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelettel: Horváth Dávid

Tisztelt Érdeklődő!

A helyreállítást végző javító szervizek között amennyiben az egyik márkaszerviz a másik pedig nem jelentős ár különbséggel lehet számolni egy - egy javítás alkalmával. Érdemes tájékoztatást kérni az alkalmazott javítási helyreállítási technológiára vonatkozólag is mert ez is okozhat árbeli eltéréseket. Javaslom levélben forduljon az említett biztosítóhoz, mellékelje a rendelkezésére álló árajánlatot és kérje hozzájárulásukat a választott műhelyben történő helyreállításhoz, amennyiben a fent leírtakról előzetesen meggyőződött.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.