2013.09.13. 13:07

Tisztelt Biztosításdoktor!

Balesetet okoztam, ahol több autót "toltam" össze. A (nem túl jó hírű) biztosítóm arra hivatkozott, hogy nem volt a baleset időpontjában érvényes a biztosításom és ezért a balesetben felmerült kárösszeget a MABISZ követeli tőlem. Ezzel egy időben az egyik autó CASCO biztosítását biztosító társaság követeli tőlem az általuk kifizetett kárösszeg, önrész feletti részét. Viszont egy másik összetört "CASCO"-s gépjármű biztosítója nem követeli tőlem az önrész feletti, kifizetett kárösszeget. Kérdésem, hogy milyen jogcímen követelheti a biztosító, a CASCO-ra kifizetett kárösszeget, ha a másik biztosító nem követeli?

Köszönöm válaszát!

Üdv: Nero

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjárművek balesetben történt sérülésének Ön az okozója, és sajnos nem rendelkezett érvényes ezen okozott károk térítésére fedezetet nyújtó gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződéssel. A casco alapján előzetesen rendezett károkra kifizetett kártérítési összeg visszafizetését a járművek casco biztosítását kezelő biztosító joggal kéri Öntől, hiszen a baleset okozásáért a felelősség Önt terheli. Az eddig még nem jelentkezett biztosítónál valószínűleg a kárrendezési eljárás még nem zárult le ezért nem kapott tőlük megkeresést a kifizetett összeg megtérítésére vonatkozólag. A kifizetett kártérítési összeg visszakövetelésével a biztosítótársaságok az ügyfeleik szerződését kívánják tehermentesíteni, mivel nem az Ő hibájukból következett be a baleset és sérült meg a gépjárművük.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.