2013.10.02. 11:59

Tisztelt Biztosításdoktor!

2014-ben februárban megyek autóval Németországba körülbelül fél évre. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy kell-e és ha kell, akkor milyen jogi lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy külföldön is legálisan, biztosítással tudjak közlekedni. Az autó a saját tulajdonomat képezi és én vagyok az üzembentartó. Elnézését kérem, ha rossz helyre tettem fel a kérdésemet.

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés fedezetet nyújt Európa területére, amennyiben díjjal rendezett. A biztosítási fedezet meglétét igazolni tudja a biztosító által kiállított zöldkártyával, amelyen a szerződés adatai és díjjal történt rendezettsége is feltüntetésre kerül.A díjfizetési gyakoriságot érdemes amennyiben nem éves vagy féléves díjfizetésről van szó ezen ütemezésre módosíttatni az illetékes biztosítótársasággal.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.