2013.10.02. 11:59

Tisztelt Biztosításdoktor!

2014-ben februárban megyek autóval Németországba körülbelül fél évre. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy kell-e és ha kell, akkor milyen jogi lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy külföldön is legálisan, biztosítással tudjak közlekedni. Az autó a saját tulajdonomat képezi és én vagyok az üzembentartó. Elnézését kérem, ha rossz helyre tettem fel a kérdésemet.

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés fedezetet nyújt Európa területére, amennyiben díjjal rendezett. A biztosítási fedezet meglétét igazolni tudja a biztosító által kiállított zöldkártyával, amelyen a szerződés adatai és díjjal történt rendezettsége is feltüntetésre kerül.A díjfizetési gyakoriságot érdemes amennyiben nem éves vagy féléves díjfizetésről van szó ezen ütemezésre módosíttatni az illetékes biztosítótársasággal.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.