LPG-s autó KGFB kárrendezése

2013.11.07. 10:35

Tisztelt Biztosításdoktor!

2002-es évjáratú LPG-s autóm sajnos egy koccanásos baleset áldozat lett, a gépjárművem hátulja sérült a balesetben, melyet a KGFB keretén belül fog rendezni a biztosító.

Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:

1) Abban az esetben ha egy márkaszervízt megbízok és a megbízási szerződés tartalmaz egy olyan kiegészítést, hogy a az avultatás mértékén felül a javítási költség magasabb lenne, mint amit a biztosító rendezni kíván, akkor a fennmaradó összeget nekem kell rendeznem. Mennyire jogszerű ez illetve hogyan működik ez? (Avultatás és egyéb szempontok miatt.)

2) A szervíztől olyan információt kaptam, hogy karosszériás javítások megkezdése előtt a gázrendszer ki illetve beszerelési költségét is a biztosítónak kell fizetni. Létezik esetleg olyan szervíz, ahol gázrendszerekkel illete kárrendezéssel is esetlegesen egy cégen belül foglalkoznak?

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel: Péter

Tisztelt Érdeklődő!

A balesetben sérült gépjármű javítási költségének térítése a gépjármű káridőponti értékén történhet a törvényi szabályozás értelmében. Amennyiben a biztosító kárszakértője avulást alkalmaz egyes alkatrészek esetében a kárfelvételi jegyzőkönyvön ennek mértéke feltüntetésre kerül, és Ön a saját példányán ezt látva egyeztethet a javítást végző szervizzel ezen költségek Ön által történő vállalásáról illetve mérséklésének lehetőségeiről. Második kérdésére válaszolva sajnos címanyaggal nem rendelkezem de a gázrendszer ki és beszerelésének költségét is megtéríti a biztosító mert a balesettel összefüggésben felmerült költségről van szó, amely a sérült gépjármű helyreállításának elvégzéséhez nélkülözhetetlen.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.