2013.11.27. 09:41

Tisztelt Biztosításdoktor!

Az autóm elégett az autópályán. Az autópálya rendőrség hívott autómentőt, hogy elszállítsa. Az autómentős egy MÉH telepre adta be, azt mondván, hogy bontó már nem veszi be. Én nem adtam írásos felhatalmazást, hogy leadhassa. Két nap múlva rákérdeztem, és ő oda adta a kapott pénz egy részét. A rendőrség megküldte az okmányirodának a jegyzőkönyvet, hogy az autó annyira károsodott, hogy nem alkalmas többé közúti közlekedésre. Az okmányiroda csak ideiglenessen vonta ki a forgalomból mert nincsen bontási igazolás. A biztosító nem akarja kiadni a bónusz igazolást, mondván csak ideiglenesen van kivonva. Tudna tanácsot adni, hogy mit tegyek?

Előre is köszönöm: Norbert !

Tisztelt Érdeklődő!

A MÉH teleptől ahova az autómentős beszállította a balesetben kigyulladt és teljesen kiégett gépjárművet kérhet igazolást, valamin lehetősége vant a tűzoltóság által kérésre kiadott jegyzőkönyvet az okmányiroda rendelkezésére bocsátani. A rendőrségi jegyzőkönyv tartalma alapján - amelyből egyértelműen kiderül, hogy műszaki totálkáros a gépjármű tehát közúti forgalomban többet nem vehet részt, nem állítható helyre - a fent említett dokumentumokkal együtt - elég a forgalomból való végleges kivonáshoz a forgalmi engedély és törzskönyv bevonásával. A végleges kivonási határozat alapján az illetékes biztosítótársaság a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését törölni fogja, a bonusz adatokat pedig feltölti a kárnyilvántartó rendszerbe ahonnan az új biztosító lekérdezheti majd újabb gépjárműre történő szerződéskötés esetén.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.