2013.12.19. 09:13

Tisztelt Biztosításdoktor!

Mivel elég szűkösen lehet a kertkapumon kifordulni, és az autóm eleve kinnt, az utcán parkolt, kézzel húztam ki az utánfutót a kertből. Sikeresen "megszaladt" a kapuból kifordulás közben, lehúztam a szomszéd autójának lökhárítóját.

Nem akarja elfogadni a kitöltött baleseti bejelentőt, szerinte csak az autómról adhatok, az utánfutóról nem.

Mivel az utánfutóra is fizetek kötelezőt, szerintem arra kell rendezni a kárát.

Kérem tanácsát!

Tisztelettel, Zsolt

Tisztelt Érdeklődő!

Az utánfutóval okozott káresemény esetén amennyiben Ön mozgatta az utánfutót, erre a járműre kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés terhére nem rendezhető az okozott kár,a hatályos törvényi szabályozás értelmében.

Az utánfutóra kötött gfb. pl. a hibás rögzítés / leállítás/ után történő meggurulás közben okozott károkra nyújt fedezetet. Ebben az esetben ha rendelkezik Ön lakásbiztosítással amely tartalmaz magánemberi felelősségbiztosítási fedezeti elemet akkor ezen biztosítási módozatra rendezhető az okozott kár.

További kérdésére válaszolva ha a gépjárműhöz van kapcsolva az utánfutó és közlekedés közben - tehát veszélyes üzemként - kárt okoz az valóban a vonó személygépjármű biztosítása alapján térülő káreseménynek számít.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.