2014.01.16. 10:52

Az autómat összetörték, egy '95-ös Lada Samaráról van szó. Összetört a sárvédő, ajtó, fényszóró, index, elment a futómű, kerék. A javításra felajánlott a Posta biztosító 80 000 forintot, vagy totál kár esetén 135 000-et. Ebből a pénzből nem lehet az autót rendbe hozni, friss műszakis, vonóhorgos, patent kis autó volt. Azt mondta a kárszakértő, hogy inkább tegye fel licitre, és nyugodjunk bele a totálkárba, de azt már nem árulja el, hogy hová teszi fel, melyik honlapra. Én szeretném megtartani az autót, hiszen nem állt szándékomban újat venni, meg nincs is pénzem egy újabb átírásra. Mi van ha valaki sokat ajánl az autóért?

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján a kárrendezésben illetékes biztosítótársaság kárszakértője,a balesetben sérült gépjármű kárrendezésére az alábbi két alternatívát tudja felkínálni. A hatályos törvényi szabályozás értelmében a gépjármű új alkatrészekkel történő helyreállítása gazdagodást eredményezne, mivel meghaladná a gépjármű káridőponti értékét amelyre nincs lehetőség. A gazdasági totálkár - amely esetén a gépjármű helyreállítás után újra forgalomba helyezhető - alapján történő rendezés esetén a káridőponti érték meghatározásakor a biztosító figyelembe veszi a piaci adatokat, valamint a gépjármű saját egyedi paramétereit is,/ pl: futott km.,tulajdonosok száma, gépjármű esztétikai és műszaki állapota,műszaki vizsga érvényessége,esetleges előzménysérülések stb./és a rendelkezésre álló eurotax program alapján határozza meg ezt az értéket. A kárrendezés ebben az esetben az alábbi módon történhet.

A kártérítési összeg a sérült gépjármű értékéből - amely az Ön tulajdona marad - valamint a biztosító által fizetett kártérítési összegből áll. A kapott kártérítési összegből Ön a gépjárművet helyreállítathatja, vagy a maradványérték / sérült gépjármű értéke/ értékesítésével együtt másik gépjárművet vásárolhat magának. A biztosító által közölt sérült gépjárműre vonatkozó értéket a biztosító részére gépjárműkereskedelemmel foglalkozó vállalkozók adják, akik igény esetén a szükséges dokumentumok / forgalmi engedély, tulajdonjog átruházási szerződés/ átadása és kitöltése után a fent említett összeget az Ön rendelkezésére bocsátják és gondoskodnak a jármű elszállításáról.

A sérült gépjárművet Önnek lehetősége van szabad piaci körülmények között is értékesíteni.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.