Nem volt betétlap, ilyenkor mi van?

2014.01.24. 10:54

Tisztelt Biztosításdoktor,

Tegnap a délutáni órákban egy piros lámpánál megálltam, és ezután jöttem rá, hogy sávot kellene váltanom. Bele néztem a tükörbe, majd jobbra, és mikor tolattam, már mögöttem volt egy másik autó, akivel koccantunk, úgy saccolom, hogy 1- 1,5 m távolságból. Egyik autón sem keletkezett látható sérülés, repedés, vagy törés, erről fénykép készült. Félreálltunk, és a másik autó sofőrje arra hivatkozott, hogy szerinte a futómű felfüggesztése sérülhetett, mert bizonytalannak érezte az autót, mikor félreállt. Rendőrt nem hívtunk, betétlapot vagy kárbejelentőt nem töltöttünk ki, telefonszám csere megvolt, és abban maradtunk, hogy a mai napon keresni fog, ha érzi a hibát.

Mi a további teendő ilyenkor? Az Úr délelőtt felkeresett, és elmondta, hogy szervizbe vitte az autót átvizsgálásra, és hogy reggel észrevette, hogy a lökhárító lepattant egy kicsit a helyéről, amit tegnap nem vettünk részre. Mit tegyek, ha, amikor találkozunk kitölteni a betétlapot, olyan hibát ír rá, ami nem látható, vagy az autó még szervizben van és így én nem tudom azt megnézni, hogy valós-e, és lehet, hogy nem is az ütközés okozta? Okozhat-e egyáltalán egy ilyen koccanás sérülést a futóműben? Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Zs.

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján a baleseti bejelentőt töltsék ki az ütközésnek megfelelően és jelöljék be a gépkocsikban keletkezett sérüléseket. Mivel az Ön gépjárművében nem keletkezett sérülés ezért valószínűleg a másik gépjármű futóművét sem érhette komolyabb károsodás.A szakértői szemlén - a károsult gépjárművön - a bejelentés után, az illetékes biztosító kárszakértője vizsgálni fogja a bejelentett sérülések káridőpontban történő bekövetkezésének lehetőségét is.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.