Irreálisan magas költségtérítés

2014.07.28. 11:36

Kedves Biztosításdoktor.

Volt egy ráfutásos balesetem, belecsúsztam egy előttem megálló autóba. A felelősséget nem vitatom, a balesetet én okoztam. Mivel nagyon kis sebességgel történt az ütközés, az autókban minimális kár keletkezett, semmi sem tört be, látható sérülés egyik autón sem történt. A másik tulajdonos szerint a csomagtartója kicsit nehezebben csukódott utána (de be lehetett csukni). Most megkaptam a biztosítótól a helyreállítás költségét, mely több mint 400 ezer forint (és ezt kifizethetem ha akarom). Ezt az összeget én irreálisan soknak találom, bőven összemérhető a másik autó teljes értékével  (Másik tulaj autója: Lancia Kappa kombi). Lehet ilyenkor tenni valami, vagy nyeljem le a békát? Készítettem pár képet mobiltelefonnal, de nagyon rossz minőségűek.

Előre is köszönöm a válaszát, Zoltán

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján az Ön biztosítója által kifizetett kártérítési összegről tájékoztatást kérhet írásban, a kapott levélen található kárszámra történő hivatkozással. Bocsássa rendelkezésükre a részemre leírt kérdéseit és kérje indoklással ellátott válaszukat. Egyben tájékoztatom Önt, hogy a gépjárművek a ütközéskor sokszor alig látható sérüléseket mutatnak, amelyek a megbontás során derülnek ki, és ezeket szintén helyre kell állítani.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.