A biztosító nem hagyja jóvá a javítást

2014.11.20. 10:48

Üdvözlöm!

Cégünk egyik autója, egy bérelt autóval került közeli kontaktusba, amiben mind a 2 autó megsérült. A helyszínen a bérelt autót vezető úriember elismerte felelősségét, majd mikor leadta a bérelt autóját, az autót bérbe adó cégnél is elismerte a vétkességét. Azonban a mi megsérült autónkat nem tudjuk megjavíttatni, ugyanis az ellenfél biztosítója ( Allianz ), addig nem hagyja jóvá a javítást, amíg a bérelt autót vezető egyépként kanadában élő magyar úriembertől nem kap egy károkozói nyilatkozatot, amiben újra elismerné a vétkességét.

Sajnos erre mint kiderült, elég kicsi az esély. Ezzel eggyütt a mi autónk törötten várja, hogy megjavíttatthassuk. Az ügy 07.12. óta húzódik már. A tanácsát szeretném kérni, hogyan, miképp juthatnánk az ügy végére, hogy végre az ártatlanul megsérült autónk újra járhasson.

Válaszát előre is köszönöm: Vas Gábor

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján a károkozó gépjármű / bérelt gépkocsi / vezetője mind a helyszínen mind pedig az autókölcsönző cégnél elismerte a károkozást. Amennyiben a gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett üzembentartó is hozzájárul a biztosítása terhére történő rendezéshez akkor a káresemény téríthető.

Levélben kérdezze meg a kárrendezésben illetékes biztosítótársaságtól, kárszámra történő hivatkozással, hogy milyen dokumentáció,információ hiányzik még a kár rendezéséhez, jogalapi / felelősség kérdésének/ elbíráláshoz mert az Ön által leírtak alapján minden megvan a rendezéshez. A baleset napjától a kifizetés napjáig késedelmi kamatot kérhet írásban a biztosítótársaságtól a kártérítési összegre vetítve.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.