2015.01.14. 10:17

Tisztelt Biztosításdoktor!

A tavalyi év augusztusában mikor édesanyám vállalkozása tönkre ment, még előtte eladta öcsémnek (számlával) a tulajdonában lévő lassú járművet, amit ő nem íratott át mondván úgy sincs rajta műszaki, majd ha lesz rajta átíratja.

Édesanyám nem fizette be a biztosítást (a felszólítások után sem, mondván nem övé a gépjármű), és most szépen jött a határozat arról, hogy ideiglenesen kivonják a forgalomból (természetesen neki). Kérdés ezt most, hogy lehetne legjobban megoldani, hogy ne kelljen biztosításra még a gatyájukat is kifizetniük. Előre is köszönöm a választ.

Tisztelttel Klesitz Gergely

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján az édesanyja számlával tudja igazolni a gépjármű eladását. Ezen dokumentum másolatát bocsássa, a határozatot küldő önkormányzat rendelkezésére, melyből kiderül, hogy a biztosítás fizetési kötelezettség a tulajdonjog átruházási szerződés / adás-vétel / napjától a részes felet terheli.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.