Tolatáskor koccantam, mit fizetek?

2015.04.09. 16:52

Tisztelt Biztosításdoktor!

Minap történt egy kisebb baleset velem, neki tolattam a mögöttem álló autónak ami egy SMART ForTwo 2002 évjáratú gépkocsi. Abba a csodás helyzetben vagyok, hogy a barátom vezette az én autómat. Barátomnak érvényes jogosítvánnyal rendelkezik de nincs a nevén gépjármű.

A kárt elismerjük 2 db elem sérült vétlen sofőr autójában. Arra lennék kíváncsi, hogy engem így mi érint, mint a gépjármű tulajdonosa, és azt, hogy a barátomat ez hogyan érinti ez az affér.

Tisztelettel: Zsolt

Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben a barátja mint írta érvényes jogosítvánnyal rendelkezett a baleset időpontjában és Ön kölcsönadta neki a gépkocsit használatra, semmilyen egyéb követelésre nem kell a barátjának számítania.

A károsult gépjárművének sérülését az Ön gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződése alapján rendezi az illetékes biztosítótársaság, az okozott kár következményeként két bonusz fokozatot, fog visszalépni a biztosítási évfordulótól a szerződése, amennyiben a biztosítótársaság által küldött kifizetés értesítő alapján nem dönt az okozott kár visszafizetésén, mert ebben az esetben tehermentesíthető a gfb. szerződése és bonusz fokozata érintetlen marad. A károkozó baráttal a saját gépjárművében keletkezett káreseményt lehetősége van megtéríttetni, akár polgári peres eljárás alapján is.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.