2015.04.28. 09:44

Kedves Doktor!

Egy valószínűleg már a horizonton túl járó hajó ügyében kérnék tanácsot. Jóapám másfél hete a városban, a besárgult lámpánál lassítva arra lett figyelmes, hogy az autórádió az ölébe ugrik, valamint, hogy a kocsiülés kényelmetlenné válik (5 ajtós Régi Swift). Egy úr hátulról (ezüst Mercedes) belehajtott. Személyi sérülés nem történt.

Félre álltak majd beszédbe elegyedtek. Első blikkre csak a lökhárító repedt meg kissé, illetve leesett a rendszámtábla. A hatvanas, már évtizedek óta keletről hazánkba költözött úriember kérte, hogy ne legyen belőle betétlap, adott 20e Ft-ot valamit a telefonszámát, hogy ha valami van még pluszban azt megcsináltatja ismerősével, illetve ő is keresni fog. Kedélyes csevej után kezet fogtak, majd anélkül, hogy apám bármilyen adatot felírt volna (pontos név, rendszám,...) elváltak. Itt ezen a ponton már nyilván mindenki tudja, hogy ez hiba, hiba hátán és veszett fejsze nyele.

A szám nem csöng ki, azóta is némaság és csend.

A kocsi alá emelve a szerelőm megállapította, hogy ez több 100K is lehet, mivel a vonóhorog(gyorsrögzítésű) csonk kb 15 centivel beljebb ment és gyűrte magával az rögzítési pontnál fogva a lemezt stb..., a jobb hátsó ajtó is nehezen zár. Tinédzser korát élő Swift árához mérve ez már enyhén jelentős javítási költség, amit ki kell fizetnem.

Azt szeretném kérdezni, hogy belekezdjünk-e a biztosítóval (MABISZ) való szélmalomharcba, vagy teljesen fölösleges? Mivel bizonyíték nélkül ennyi erővel akár a villanyoszlopnak is tolathatott volna.

Ha van egy szalmaszál, ami esélyt ad, hogy nem fölöslegesen fizeti az ember 30-40 éve a kötelezőjét, akkor azért abba belekapaszkodnék. Javítás még nem történt, hab a tortán, hogy a műszaki napok múlva jár le. Tettem egy feljelentést a lakhelyünk szerinti rkp-on, illetve megkerestük a területileg illetékes kapitányságot is, de térfigyelő kamera sajnos (annak ellenére, hogy forgalmas hely XI. - K.D. tér) nincs.

Köszönet Doktor! Gergő

Tisztelt Érdeklődő!

A leírtak alapján sajnos csak saját költségen lehet helyreállítatni a gépjárművet, mivel nem láttam sehol, a leírásban a balesetet okozó fél rendszámának feltüntetését. Amennyiben esetleg, voltak vagy vannak tanúk akik láthatták a balesetet, felkutatásukra érdemes időt és pénzt fordítani.

A rendőrség a megadott mobil telefonszám lenyomozása alapján is eljuthat - amennyiben nem fiktív a szám - az elkövetőhöz. A MABISZ csak rendszámmal rendelkező cserbenhagyásos ütközések esetén képes az okozó felkutatására és amennyiben ezen gépjármű üzembentartója nem rendelkezett gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződéssel, helytáll majd akár peres úton az okozóval kifizetteti az általa megtérített összeget.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.