2015.06.09. 13:33

Tisztelt Biztosításdoktor!

2010-ben vásároltam egy gépjárművet és 2011-ben volt egy kisebb koccanásom (ahol én voltam a hibás), az előttem lévő hölgy "elfelejtette", hogy STOP tábla van és hirtelen fékezett. Ki is töltöttük a kárbejelentőt, a kár 63 000 ft volt, majd 2012-ben Édesapám nevére írtuk az üzembentartói jogot.

2015. áprilisában visszaírattam az én nevemre az üzembentartói jogot és az aktuális biztosítómtól érkezett egy levél, miszerint 73 600 ft-os kárhátralékom van. Ez lehetséges?

Köszönettel Viktória

Tisztelt Érdeklődő!

A leírtak alapján úgy gondolom, hogy Önnek nem "kárhátraléka" van mert a kárrendezési eljárás a 63 000 Ft kifizetésével véget ért. Amennyiben további igénye volt a károsult gépjármű üzembentartójának, az akkor érvényes gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződése alapján megtérítésre került volna.

Javasolom egyeztessen a biztosítójával, vélhetően fedezetlenségi díj és baleseti adó együttes összege amelyről levélben értesítették, mert a szerződése gondolom nem került felmondásra az üzemben tartó váltáskor.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.