Káreset okozása épp biztosítóváltás előtt

2015.06.15. 10:43

Üdvözlöm!

Június végéig szerettem volna felmondani jelenlegi kgfb biztosításomat (júli 31 az évfordulóm), és újat kötni egy másik biztosító társaságnál. De egy tegnapi koccanásban vétkes voltam.

Mikor érdemes bejelentenem a biztosítómnak a káreseményt? Illetve fel tudom-e ennek ellenére mondani a kgfb-met a jelenleginél most? Vagy meg kell várni míg rendeződik az ügy, és beragadok még egy évre?

Esetleg köthetek új biztosítást mintha nem történt volna káreset, és a most kötendő díj nem nő (hisz még nem rendeződött az ügy), hanem majd csak a rákövetkező évben esik a bónusz besorolásom? Hogyan bukom a legkevesebbet kgfb szempontból?

Válaszát köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

A káresemény okozása nem zárja ki, hogy jelenlegi gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését felmondja, azonban érdemes a választandó biztosítónál és a jelenleginél is, - amennyiben a káresemény kifizetése még a biztosítási évforduló előtt megtörténik a károsult részére - mekkora lesz a biztosítási évfordulótól alkalmazott díj mértéke.

Abban az esetben ha létrejött új szerződése lesz és a kárnyilvántartó által átadott adatok az Ön által megadottaknak ellentmondóak,akkor már kötelezően ezen biztosítási szerződés adati vonatkoznak Önre, a következő biztosítási évfordulóig. Érdemes a tarifálás esetén káreseményre vonatkozó kérdésnél megadnia, hogy van okozott kár ebben az esetben pontosabban tud választani a biztosítók kínálatából.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.