Suzuki helyett kombit vagy egyterűt

2012.12.17. 14:19

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Jövő tavasszal a 2002-s Suzuki Swift 1,3 16V GLX-s autómat szeretném kombira, vagy egyterűre lecserélni a családi létszám növekedése végett. Kb 1 milliót szánok rá (+ a Suzi beszámítása). Évente nem sokat 5-10.000 km-t használnám. 2002-2005 körüli évjáratot néztem: Toyota Yaris, Opel Astra, Renault Megane, Peugeot 206 - 307, Chevrolet Lacetti, Ford Focus, Skoda Fabia.

Sima benzinest, vagy LPG/Benzin, vagy Diesel motor?

Mekkora motorral / lóerővel érdemes kombit venni?

Ön melyik típust ajánlaná?

Természetesen nyitott vagyok más ötletekre is, ezen árkategóriában.

Köszönöm a segítségét!

Tisztelettel: Miklós

Kedves Miklós!

Én Astra-t, Focus-t, Yaris Verso-t vagy Fabiat vennék, egyszerű, kiforrott autók. A 130-as autópálya tempót az 1.4-es, illetve a Yaris esetében 1.3 motorok már bírják, de a típus választásokból gondolom, hogy egyébként sem Ön akar lenni Mihaelsumaher. Ilyen alacsony éves futás mellett nem feltétlenül van értelme dízelt venni, de ha keveset akar tankolni, én nem beszélem le róla.

üdv

A becsületes nepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.