Két gyerekhez keresnék egyterűt

2012.12.22. 15:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperüzö!

Csaladunk gyarapodasa miatt keresek egyterüt. Auszriaban elünk, evente 2-3x utazunk haza. Mostani automat (Seat Altea 2.0 DSG) ezeken az utakon, egy 5 eves gyerekkel kicsinek tartom. Hiaba van tetöboxom, kerekpartartom. Bicikli, labda, csomagok, hütöbox, es meg 1000 aprosag. Jön a masodik babank.Termeszetesen meg plusz csomagok + babakocsi.

Lenyeg a lenyeg, szeretnek egy nagyobb autot. A költsegvetes egy kb 2005-2009-es egyterüt enged,Max 150000km-ig.

Sharan 1.9pdtdi az elsö lehetöseg. Sajnos elsö ajtajain elindul a rozsdasodas, a sozas miatt.Tipushiba?

Galaxy ezt sokan ajanljak. De nem tudom melyik motorral szerelt a jobb 1,8 vagy a 2,0?

807,vagy C8. Ezek a Franciasaguk miatt keltenek ketelyt bennem.

Espace kizarva. Autopalyan sarga angyalos treleren sokat lattam.

Melyiket ajanlja?

Zoltan

Kedves Zoltán!

"Sharan 1.9pdtdi az elsö lehetöseg. Sajnos elsö ajtajain elindul a rozsdasodas, a sozas miatt.Tipushiba?"

Nem típus hiba, inkább osztrák jellemző. Az osztrák autóknál elképesztő helyeken tud megindulni a rozsda az Ausztriában használt só fajtája miatt. Találhat azonban olyan autókat, amelyek egyáltalán nem rozsdásak. A Sharan/Alhambra/Galaxy ugyanaz az autó, csak emblémában és néhány apróságban különbözik. A legolcsóbb a Fordnál az alkatrész, mindegy melyikhez kell. Ezeknek a típushibája a féltengely kihajtásról lejön a ricni (a kocsi azonnal megáll, mert nincs hajtás), légtömegmérő (gyengébb lesz az autó, de megy, nem drága). A kettős tömegű lendkerék cseréje, attól függ milyen volt az előző gazda lába. Ha jót akar magának, vesz egy Toyota Avensis Verso-t vagy Previa-t, 2.0D, 116 LE, egyszerűen jobb, mert japán. Inkább vennék egy öregebb (2004-2005), kis kilométeres, szervizkönyves ilyet. A rozsdára kell figyelni. Ha fiatalabbat szeretne venni, ezek nem jók, mert 2005-ben vége lett a gyártásnak. Az Ön által felsorolt Sharan/Alhambra/Galaxy trió jó választás, ezeken kívül nem nagyon van velük probléma, és nem minden autóval fordul elő.

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.