Öreg terepjárót hobbicélra

2020.04.03. 10:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

A családban lévő két egyterű mellé szeretnék egy olyan autót, ami a szürke hétköznapoktól eltérő vezetési élményt nyújt. Habár az Asszony nem rajong az ötletemért, ezért is törekszem olyan megoldásra, hogy egy esetleges meghibásodás ne okozzon anyagi csődöt. Mivel szeretünk természetet járni és a legelvetemültebb álmainkban a Bamako-rali is szerepel, a terepjárózást jó alternatívának találom. A keret rá legfeljebb 5-600E Ft.

A kiszemelt típusok: Aro 10.3/4, Lada Niva, Suzuki Vitara (1997-ig) és kakukktojásként a kocka Fiat Panda. Tisztában vagyok vele, hogy az első kettő rettenetesen képes korrodálni, a Fiatot akár 4x2-es hajtással is el tudom képzelni (szigorúan sperrelve és hosszabb rugóúttal építve). Melyik típus lenne ideális egy kihívásokat kereső, kezdő terepjárós számára? Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel

Tamás

Kedves Tamás!


Az Aroról lebeszélném, a fostartály szó mellett az Aro fényképe van az értelmező kéziszótárban. Viszont idővel elég ügyes szerelő lesz önből, és lesz mit mesélni a haveroknak, hogy mikor, hol, hogyan szívott, szerelt, hogy nem ért haza, mert széthullott a technika. A káromkodási képességei nagy mértékben javulnak majd és Causescu édesanyjáról is tudni véli majd, hogy a legősibb női foglalkozás rutinos művelője volt.

verv

A Niva egy sokkal jobb autó, és terepen is jól boldogul, a rozsda az ellensége. Az egyik barátomnak is volt, elképesztő helyeken mentünk el vele. A Suzuki fényévekkel kulturáltabb az előző kettőnél, ez már sokkal autószerűbb jármű, jobb benne lenni is. Itt már figyelembe vették, hogy egy embernek milyen a teste, és milyen a normális üléspozíció. A Fiat Panda 4x4 nagy kedvencem, sokkal többre képes mint azt az egyszeri szemlélő képzelné. Sajnos elvétve találni belőle eladót. Mindegyik autóról elmondható, hogy a rozsdára oda kell figyelni, már csak az életkoruk miatt is. Az Aro kivételével bármelyiket meg lehet venni.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.