2021.04.12. 11:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Abban kérném a segítségét, hogy milyen autót válasszunk a páromnak.

Amit tudni kell róla, hogy elég gyakorlatlan, tehát strapabíró kellene, illetve ne legyen benne sok "figyelemelvonó" extra.

Alapból valami japán-koreai típuson gondolkodom, de attól félek, hogy pont a "hírük" miatt elég sok a gondozatlan példány. Esetleg valami kevésbé felkapott, de tartósabb típust tudna ajánlani?

A keret egymillió-egymillió-kettőszázezer forint.

Köszönettel: László

Kedves László!


A szokásos tippem a Honda Jazz, de ebben az árkategóriában már figyelni kell a rozsdára. A rozsda tipikus előfordulási helyei az ajtók alja, hátsó sárvédőívek. Az alváz a pótkerék üreg előtt szokott barnulni, de ezek általában csak felületi rozsdák. A kinyomó csapágy morgása előfordulhat.

DSC03821

A Yaris szintén jó választás, belső méretben sokkal kisebb mint a Jazz, de hasonlóan megbízható műszakilag. Ebben az árban az első generáció tetejét lehet megvenni, de már a második generációból is ki lehet fogni épkézláb példányokat. Ennyiért már elég jó Suzuki Swifteket lehet venni, ott is a váltó csapágya tud szólni, de egyébként nagyon jó autó.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.