Fémkondicionáló adalékok

2007.01.10. 19:48
XXI. századi bölcsek köve

Kedves Olajdoki!

Egy fémkondícionáló anyagról szeretném kikérni az Ön véleményét: a neve Militec-1. Egy szórólapon olvasottak alapján használható motorba, üzemanyagba, váltóba, hidraulikába, szervóba és szinte mindenhová, ahol fém-fémmel érintkezik. Nem ígérnek kompresszió növekedést vagy, hogy az autó minden baját elfelejti a kezelés után, csak annyit, hogy 60-90%-kal csökken az alkatrészek kopása és növekszik a fémek felületi keménysége. A külföldi referenciák között megemlíti a Mercedes-t, General Motors-t, Volkswagen-t, Caterpillar-t és még sok neves céget. A legnagyobb gondom, hogy sok adalékkal volt dolgom, azonban egyik sem ért még szinte semmit. Megadnám a gyártó internet címét: www.dbmsh.net, mely számomra sajnos nem nyújtott segítséget. ( Nem magyar! )

Köszönöm:

Tamás

Kedves Tamás!

Tudja, manapság egymást érik, akik megmutatják az egyszerű halandóknak a tuti adalékot, kegyszert, sampont, mosóport. Sajnos az autós piac sem szenved hiányt belőlük.

Ismerek olyat, akinek már sok adalékkal volt dolga (biztos sokat is költött rájuk) és a végeredmény saját bevallása szerint is egyenlő volt a nullával. Azt tanácsolom, ne használjon motorolaj-adalékot, hacsak nem muszáj. A jó minőségű motorolaj minden adalékot tartalmaz, amire a motornak szüksége van. A jó minőségű motorolaj kényes kémiai egyensúlyát minden hozzáadott adalék felboríthatja, és a végén többet árt, mint amit használ. Használjon pl. tömítő adalékot akkor, ha motorgenerál előtt még néhány ezer kilométert autózni akar, de ne öntsön az olajhoz semmit, mert olvasta a marketingszöveget szórólapon, újságban, vagy látta a televízióban.

A megadott honlap nem mondott számomra sem semmit, viszont az amerikai honlapot érdemes meglátogatni. Amerikai álom?

Üdv:

Olajdoki