Továbbiak a nemzetközi jogosítványról

2002.07.26. 16:01

A jogosítvány ügyében teljesen igaza van, egyszer tőlem is elkérte egy floridai rendőr, és csodálkozva nézett a hosszúkás papírdarabra.

Kedves Tanácsos,

Most olvastam a Totalcar-on az USÁ-ban történő gépkocsivezetés engedélyhez kötöttségét.
Én úgy tudom, hogy ez államonként vállakozik. Floridában pl. 1 hónapos tartózkodáshoz nem kell nemzetközi jogosítvány, legalábbis az ottani szerv ezt a tájékoztatást adta. Igaz nem állított meg rendőr, tehát élesben nem teszteltük a dolgot.

Üdvözlettel,
Fenyvesi Ferenc


Mélyen Tisztelt TanácSoS!

Nem ér ilyenekkel riogatni a népet, hogy sok idő kell hozzá. Nekem spec. 5 perc alatt megcsinálták, bár ez lehet, hogy a helytől függ. Akinek sürgős, költözzön gyorsan Százhalombattára.
Egyébként meg olyan szinten nevetséges okmányról van szó, hogy szerintem egy CBA törzsvásárló kártyáról inkább elhiszik az USÁ-ban, hogy jogsi, mint erről a klotyópapírra nyomott, nemzetköziül egy árva szót sem tartalmazó "dokumentumról".

Üdvözlettel,
Jenő, nemzetközi úrvezető


Kedves Jenő!

A jogosítvány ügyében teljesen igaza van, egyszer tőlem is elkérte egy floridai rendőr, és csodálkozva nézett a hosszúkás papírdarabra. Véleménye: "this is bullshit", és elengedett. De ha valaki szeretne, ott Floridában pár dollárért lehet csináltatni jogosítványt, és csak akkor kell fizetni, ha átmegy a vizsgán... Itthon is el kellene gondolkodni ezen a módszeren, nem csak előtte fizetni a tanfolyamért + vizsga díjért + a biztos sikeres vizsgáért...

Üdvözlettel,
TanácSOS


Olvastam ezt a cikket, és tájékoztatásul elmondom, hogy az idén két alkalommal is voltam az USÁ-ban, és béreltünk autót. A haveromnak volt nemzetközijogsija, és azt is meglobogtatta, erre aztán furcsán néztek, amikor meglátták a harmonikaszerű papírt, ami kicsit szégyelnivaló ebben a formátumban.
Lehet, hogy hivatalosan szükséges, a gyakorlatban viszont nem, legalábbis ez volt a tapasztalat. Ha, esetleg megállít a rendőr, és igazoltat, erről nem tudok mit mondani...
Szerintem ez csak sofőrfüggő, ugyanis, ha szabályosan közlekedsz nem állít meg senki.

Üdv.: Tila