Forgalmi elvétele

2002.09.03. 15:11

Az öcsémet megállította egy rendőr, és elvette a forgalmiját, mivel az egyik tengelyen nem azonos mintázatú és méretű gumival közlekedett.

Üdvözlöm,

Tanácsot szeretnék kérni a következő üggyel kapcsolatban:
Az öcsémet megállította egy rendőr, és elvette a forgalmiját, mivel az egyik tengelyen nem azonos mintázatú és méretű gumival közlekedett, amúgy minden papír rendben volt, de a matricát nem kaparta le a helyszínen.
Kijött az önkormányzattól egy határozat, hogy vigye be a rendszámtáblát érvénytelenítésre, mert "a műszaki alkalmasság igazolásáig" a járművet kivonja a forgalomból.
Kérdésem: van-e esély/lehetőség ilyen esetben, hogy a fellebbezés után olyan eredmény szülessen, hogy az autót ne kelljen a Mozaikban újra vizsgáztatni (mivel ez elég nehezen menne: az autó egy 7x évjáratú 1200 Lada), hanem elég legyen a már jó kerekek bemutatása? Eredményes lehet-e egy fellebbezés egyáltalán arra alapozva, hogy a pótkerék volt fent az említett időpontban, mivel a rendes kereket javítani kellett rongálás miatt? Esetleg a szociális érzékre kell hatni ilyenkor? (gyerek születés, 1 autó, stb. valós tények)

Köszönöm a segítséget,
Kalászi Ede

Kedves Ede,

Sajnos a megtörtént dolgokat nem lehet visszavonni, nem fogják összeragasztani a forgalmit. Ki kell fizetni a vizsgáztatás díját és a forgalmi kiállítását is. Ennyivel sajnos nincs vége a dolognak, lehet, hogy a rendőrség is megbírságolja. Fellebbezésnek csak ebben az esetben van értelme, itt lehet hivatkozni a szociális helyzetre, a pótkerékre stb...
A vizsgáról csak annyit, hogy honnan tudják a központban, hogy az Ön gumija és felnije van a kocsin? Sok mindent kölcsön lehet kérni, nem csak pénzt.
Félretéve a tréfát, a megfelelő gumiabroncs hiánya nem csak az Ön életét veszélyezteti, hanem másokét is. Szerintem lehet kapni megfelelő állapotú gumikat olcsón, amelyekkel biztonságosan közlekedhet, és a rendőrök sem fogják hetente megbüntetni, ezáltal nem gazdagítja a vizsgaközpontokat sem.
Higyje el már rövid távon is megéri.

Üdv:
TanácSOS