Több ülőhely, mint a forgalmiban

2002.10.09. 10:40

A rendőr megállított, és tagadta a fenti rendelkezés létét, miszerint ha 2 személyes a forgalmi, akkor csak 2 ember tartózkodhat az autóban.

Tisztelt TanácSOS!

Kb. 1 hónapja küldtem el levelem Önnek. Válasza hiányában, azt gyanítom hogy nem jutott el Önhöz, így röviden leírom újra esetem:
Egy gyárilag 2 személyes Ford Courier tgk-m van. Hátra, a raktérbe, a Kresz 42/x paragrafusnak megfelelően üléssor van szerelve. (Bizt. öv, gyári rögzítési pontok, stb...)
Ezen is utaztak, amikor a rendőr megállított, és tagadta a fenti rendelkezés létét, miszerint ha 2 személyes a forgalmi, akkor csak 2 ember tartózkodhat az autóban. Mivel a jogosítványommal dolgozom, így nem kockáztattam a dolgot, helyszínen fizettem, nem mentem bele egy feljelentésbe.
Kérdésem: Igaza volt, és az Önök KRESZ gyűjteményében található paragrafus nem létezik, vagy feleslegesen fizettem?
Ha az utóbbi igaz, tudnak segíteni a pénz visszakövetelésében?
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Pulai László

Kedves László,

A jelenlegi törvények szerint a két személyre vizsgázatott autóban nem lehet három személynek utazni, annak ellenére sem, hogy az átalakítás megfelel az előírásoknak.
Az autót újra kellett volna vizsgáztatni, négy-, illetve ötszemélyesre. A rendőr jogosan intézkedett, mert nem volt az átalakítás engedélyezve, illetve levizsgáztatva.

Üdv:
TanácSOS