Baleset után bal eset

2003.04.24. 15:48

Mikor a kocsival odaértem, már a rendőrök helyszíneltek.

Üdvözlöm!

Az M7-esen haladtam pár napja, a belső sávban. Gyorsan haladtam, olyan 130-140 km/óra sebességgel, a 20-as kilométerkő körül egy baleset történt, amiről nekem nem volt tudomásom. Mikor a kocsival odaértem, már a rendőrök helyszíneltek.
Egy emelkedő után történt a baleset, és én emiatt hiába vettem észre a kocsisort, már nem tudtam megállni. A legjobb megoldásnak azt láttam, hogy kimegyek a szalagkorlát mellé, elkerülve az ütközést, és sikerült is.. csak hát a kocsim oldala bánta a dolgot egy kicsit, a festés elég szépen megsérült.
Az ott helyszínelők közül kifutott valaki, látták, mi történt, és kérdeztek, hogy összetörtem-e a szalagkorlátot, mondtam nem, erre mondták, hogy haladjak tovább. (érdekes, hogy a szalagkorlát volt a legfőbb bajuk) A kérdésem, hogy lett volna esélyem valamilyen kártérítésre? (most már nem hinném, hogy lenne.)

Márton

Kedves Márton,

Nincs semmiféle jogalapja a kártérítésre, ugyanis Ön okozta a kárt azzal, hogy nekiment a szalagkorlátnak nem pedig a szalagkorlát ment Önnek.
Ha baleset során másnak, vagy közúton létesített tárgyban nem okoz kárt, akkor az eset nem minősül balesetnek, ezért nem intézkedett a rendőr.
Amennyiben igen, a kárt is meg kellett volna téríteni, és a rendőri intézkedés sem maradt volna el. Az USA-ban talán sikerrel indíthatna pert a közútkezelő ellen, hátha nem vették figyelembe az ilyen eseteket, és túl közel építik a szalagkorlátot.
Egy jó ügyvéd bármire képes.

Üdv:
TanácSOS