Baleset állva

2003.09.11. 14:17
A jobb oldalamon hátul sérült a lökhárító és a sárvédő.
Üdvözlöm,

A tanácsát kérném.
Egy kétsávos egyirányú úton (Bp.), a menetirány szerinti bal oldalon haladtam, előttem ment egy Suzuki. Tőlünk balra a padka mellett parkoló gépjárművek álltak az utcán, amiktől megfelelő oldaltávolságot tartottunk. Majd a Suzuki mindenféle irányjelzés nélkül lassítani kezdett, majd megállt. (Ha jól emlékszem akkor egy ház alatti parkolóba kanyarodott be balra.)
Én megálltam mögötte, úgy hogy a gépjárművem párhuzamosan állt a padkával, a gond csak az volt, hogy az autómból kb. 50 cm átlógott a másik sávba. Ekkor rohant belém a másik autó, ami a menetirány szerinti jobb oldalamon lévő sávban közlekedett. A jobb oldalamon hátul sérült a lökhárító és a sárvédő. Neki a bal elején az indexbura, a sárvédő és a lökhárító. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy lett volna lehetősége a kikerülésre, hiszen az ő oldalán nem parkoltak autók, és egy teljes sávszélesség állt a rendelkezésére. Szerintem elbambulta...
A helyszínre érkező rendőr szerint én vétlen vagyok, mégis eljárás lesz belőle.
A kérdésem annyi, hogy ön szerint ki a hibás? Ha esetleg részben én, részben a másik, akkor ez hogyan oszlik el százalékosan ön szerint? Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
Fedor Zsolt

Kedves Zsolt,

Az ön által adott leírásban a felelősség egyértelműen nem állapítható meg, ennek hiányában felelőtlenség nyilatkozni a százalékos megoszlásokról.
Javaslom, hogy várja meg a határozatot, a papírok függvényében megvizsgáljuk az esetét, és segítünk, ha regisztrálja magát.

Üdv:
TanácSOS