Traffipax

2003.10.10. 12:56

Egy rendőrautó méricskélt.

Tisztelt TanácSOS!

Az elmúlt napon a 2/a főúton haladva, a késő esti órákban (megengedett legnagyobb sebesség 90km/h), egy meglehetősen rejtőzködö autóból egy felvillanó fényre lettem figyelmes. Egy rendőrautó méricskélt.
Egyből a kilométerórára pillantottam, és a mutató 140-150 km/h között mutatott. Az úton tovább haladva nem találkoztam igazoltató rendőrrel, feltételezem, hogy papírt fognak küldeni. (Hála istennek eddig még nem fordult velem ilyen elő, nem tudom mi az eljárás).
A kérdésem: Mi a legnagyobb kiszabható büntetés ezért a sebességtúllépésért? A másik dolog, hogy lenne-e valami módszer vagy praktika a büntetés csökkentésére, vagy teljes eltörlésére, ha kiküldik a papír?
Az eset tegnap történt, feltételezem, hogy nem 2 nap alatt értesítenek majd. Mit lehetne tenni? Az autó édesapám tulajdona, de a vezető én voltam. Nem tudom, ez módósít-e valamit.

Előre is nagy tisztelettel és köszönettel:
Reichenberger János (Egy rendszeres néző illetve weblapolvasó)

Tisztelt János!

Ha ez így történt, akkor a megengedett sebességet jelentős mértékben túllépte, ennek várható következménye pénzbüntetés, és lehetőség van a vezetői engedély visszavonására is.
Ha a rendőrségtől megkapja az adatközlésre vonatkozó felszólítást, forduljon hozzánk.

Üdvözlettel:
Tanácsos

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.