Tiltott parkolás

2004.01.27. 12:50

A szabálysértést sajnos elkövette.

Tisztelt TanácSOS!

Minap az ajándékvásárlás hevében nem vettem észre a tiltó táblát, és tiltott helyen várakoztam.
Kaptam egy cédulát a szélvédőmre, miszerint a rendszámom alapján feljelentettek. Hozzá kell tenni, hogy egy garázsbejárónál történt az eset, és nem akadályoztam a forgalmat egyáltalán, mégcsak az útra sem lógott ki az autó és rajtam kívül többen is ott álltak.
A cédulán, amit a rendőr rakott a szélvédőmre, a rendszám 3. száma nem volt helyes. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mi van, készíthetett-e fényképet vagy szerencsém van és megúsztam ezzel az esetet? Az autó típusa sem volt a papíron, csak a helyszín, a dátum és a rendszám.
Ha nem sikerült megúszni, akkor mire számíthatok, amennyiben kölcsönadási szerződéssel használom az autómat, és 17 éves vagyok, valamint nincs fix keresetem sem?
Hallottam olyat is, hogy a tulaj bemegy a rendőrségre a papírral, és bejelenti, hogy nem ő hanem egy családtagja használta az autót, és nem köteles elmondani hogy ki, így aláíratnak vele egy papírt, és nincs további következménye a dolognak. Ebből mi igaz?
Várom mielőbbi válaszát!

Előre is köszönöm:
Kovács Balázs

Tiszelt Kovács Úr!

A KRESZ. 41.§ 2.bek. c. pontja alapján a szabálysértést sajnos elkövette.
A papíron, amit a rendőr rátett a gk.-ra, be kellett volna jelölnie, hogy feljelenti, figyelmezteti, vagy távollétében megbírságolja.
Kérem, akkor jelentkezzen, ha kap valamilyen értesítést a rendőri intézkedés következményeiről.

Tisztelettel:
Tanácsos