Kétszer egy napon

2004.02.19. 14:20

Még aznap, hazafelé ismét belémszaladtak.

Tisztelt TanácSOS!

Ez év február 3-án egy piros lámpánál állva hátulról az autómba hajtottak!
A jobb hátulját találta el, a kár jelentősnek mondható, de tovább tudtam menni. A hibás fél teljesen korrekt volt,elismerte hibáját, papír kitöltés, tanúk...stb. Azonban!
Még aznap hazafelé ismét - ugyancsak hátulról - belémszaladtak, és az autóm maradék hátulját is lebontották! A vétkes tgk-jában/AVIA/nem sok kár keletkezett. A hibáját ugyan elismerte, de semmilyen papírt nem volt hajlandó sem kitölteni sem aláírni! Mondván:
A leendő kárszakértő honnan tudja majd megállapítani, hogy melyik vétkes fél okozta a nagyobb kárt, illetve melyikük biztosítását fogja terhelni a nagyobb összeg!?! Azt mondta terheljem az egésszet az előző károkozóra vagy cascóra és azzal továbbállt! Rendszám, tanú (független járókelő) van!
Véleményét, tanácsát várva előre is köszönöm!

Tisztelettel: Gellervölgyi Boldizsár

Ui.:A második károkozó hozzáállását figyelmen kívül hagyva (ha meglenne ez a papír is), tényleg érdekes a kérdés mind jogi, mind kárszakértői oldalról nézve.

Tisztelt Gellervölgyi Úr !

Remélem a tgk. rendszámát felírta

. A kárbejelentéskor ezt jelezni kell, hogy a biztositó kárszakértője meg tudja állapitani, hogy melyik kárt ki okozta.
A szakértő a keletkezett kárból meg tudja ítélni, hogy melyik kárt melyik gépkocsi okozta. Legyen bizalommal a kárszakértő iránt, mert ő minden bizonnyal profi az ügyben.

Tisztelettel: TanácSOS