Felelőtlen kerékpáros

2004.04.23. 11:04

Fékezés, kormánycibálás, elütöttem.

Tisztelt TanácSOS!

2004 januárjában Miskolc irányából Debrecen fele haladva, Nyékladháza belterületén személygépkocsival elütöttem egy kerékpárost. Én szabályos sebességgel haladtam (50-55 km/h). Éjszakai látási viszonyok uralkodtak (este 18.00 körül, de már jócskán sötét volt). Én a főúton haladtam, zebra, szétnéztem, megyek, a zebra után pár méterrel útkereszteződés, onnan bal oldalról se szó-se beszéd (STOP tábla volt neki) kivágott elém egy kivilágítatlan, macskaszem nélküli biciklis. Fékezés, kormánycibálás, elütöttem. Helyszínelés (fiatal vagyok, még nem töltöttem be a 18-at, kb. fél éve volt akkor jogsim) hatalmas rendőri civakodás, fiatal felelőtlen suhanc gyilkos.
A hapsi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Hazamenet, 2 hónap után megjött a határozat:
a baleset kialakulásáért nem vagyok felelős
. Jajj, de örülök.
A kocsiban 400e Ft kár, megjavíttattuk 100 ezer forintos önrésszel (Casco). Ezt be tudom valahogy vasalni kedves biciklisemtől? Nem látom túl esélyesnek a polgári pert.

Előre is nagyon köszönöm,
V.

Tisztelt Nagy Úr!

Ha a biciklisnek van valamilyen felelősségbiztosítása (otthoni) , az kifizetheti az Ön kárát

.
Ha ez nem vezet eredményre, a polgári peres eljárás eredményes lesz. Hiszen Ön nem felelős, és aki másnak kárt okoz, az köteles megtéríteni.

Tisztelettel:
Tanácsos

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.