Parkolás a parkban

2004.04.26. 10:48

Sajnos jogos az Önkormányzat büntetése.

Tisztelt Tanácsos!

Januárban édesapám az én nevemen lévő autóval Esztergomban tilos helyen parkolt, amiért a közterületisektől kapott egy zacskót a szélvédőre. Ott és akkor nem értette, miért büntették meg, mert egy 1+1 sávos, kétirányú utca volt, semmilyen tiltó tábla nem jelezte, hogy nem szabad ott parkolni.
A legközelebbi kapubeállótól legalább 15-20 méterre, nappal, szabályosan, az útpadkára lehúzódva állt meg. A közterületis a szélvédőre tett papírt olyan hanyagul írta meg, hogy otthon is csak nagy nehézségek árán tudtuk kivenni a macskakaparásból, hogy egy (valószínűleg) önkormányzati rendelet számát, valamint a Parkok, fák védelme szöveget írta rá indoklásul.
Miután felhívtuk az önkormányzatot, azt válaszolták, hogy ott park van, vagyishogy majd lesz, és a büntetés jogos..! Nos, ezen a helyen semmilyen park nem volt mostanáig, az autósok évek óta szabadon használhatják az útpadka melletti földsávot parkolásra, ami emiatt már keményre volt döngölve, és az említett időpontban sem volt semmi látható nyoma annak, hogy ide tavasszal füvesíteni szeretnének. Ezenkívül semmilyen figyelmeztető tábla nem utalt a megváltozott parkolási körülményekre.
A csekket édesapám nem fizette be, ezért az én nevemre érkezett egy fizetési felszólítás (még az önkormányzattól, de ez mutatja, hogy a rendőrség kiadta az adatokat) nemrégiben.
A kérdésem az, hogy az említett körülményeket figyelembe véve, jogyszerűen büntettek meg (végsősoron engem), ismernem kellett volna az említett önkormányzati rendeletet (sem én, sem édesapám nem vagyunk Esztergomi lakosok), vagy a rendelet mellett az önkormányzatnak közúti táblával, kordonnal, vagy bármilyen más módon a helyszínen is jelölnie kellett volna, hogy tilos a parkolás?
Ha nekem van igazam, és az önkormányzat nem hajlandó ezt elismerni, akkor milyen módon és helyen bizonyíthatom?

Üdvözlettel,
Vibling Gergely

Tisztelt Vibling Úr!

Önt nem KRESZ szabálysértés miatt jelentették fel, hanem parkrongálás szabálysértése miatt

, mert az úttest, és a járda közötti részen parkolt, ahol feltehetően régen fű volt, most azért nincs, mert a gépkocsik a parkolás során azt kitaposták. Sajnos jogos az Önkormányzat büntetése.

Tisztelettel:
Tanácsos

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.