Bemutatkozó

2002.06.27. 17:56

Mit tegyen, vagy mit ne tegyen a baleset résztvevője az esemény bekövetkezése esetén?

Az elmúlt években a közlekedési szabálysértések, bűncselekmények száma sajnos folyamatosan növekvő tendenciát mutat, részben talán az egyre gyorsabb és biztonságosabb autók miatt: a biztonságérzettel együtt a kockázatvállalás mértéke is nőtt. Ki ne ismerné a mondást: " Mi bajom lehetne, az én autóm a legbiztonságosabb a töréstesztek szerint" vagy pedig "ezzel az autóval az előzés még simán belefér."

Mit tegyen, vagy mit ne tegyen a baleset résztvevője az esemény bekövetkezése esetén? A helytelenül megválasztott védekezési stratégia (nem láttam az órát mert a szemembe sütött a nap, nem is vettem észre, hogy 150 km/h-val megyek, alig több, mint 80-nak tűnt.), magyarázat, vagy magyarázkodás a közegnek, szabálysértés esetén több tízezer forintba, a jogosítvány bevonásába, mely egyeseknek egyenlő az életfogytiglani büntetéssel, hiszen 6 hónap gyalog egy autósnak, vagy bűncselekmény elkövetésekor a személyes szabadság elvesztésébe is kerülhet. (No comment).

Köztudott, hogy a közlekedési ügyekkel foglalkozó szakhatóságok, rendőri szervek túlterheltek, a munkatársak túlhajszoltak, ezért talán egyes ügyekben nem a legkörültekintőbben járnak el. Ki ne találkozott volna olyan hatósági emberrel, aki legszívesebben elküldte volna az autóst melegebb éghajlatra, amiért ki kellett a helyszínre szállnia.

Döntően a fenti okok figyelembevételével végez a DRACO kft, a közlekedési ügyekben szaktanácsadást, amely az alábbiakat foglalja magába:

- meghallgatva a leendő ügyfelet, áttanulmányozva a rendelkezésre álló dokumentumokat, szakvéleményt adunk lehet-e, érdemes-e továbblépni az adott ügyben. Nem áll szándékunkban lehúzni még egy bőrt az autósról, - megteszi az állam - abban az esetben, ha a továbblépésnek nincs értelme.

- Amennyiben ügyfelünk számára mentő vagy kevésbé terhelő momentumot találunk, elkészítjük nevében a szükséges beadványokat (fellebbezés, kifogás stb.)

- Ha felmerül a gyanú arra, hogy a rendőri helyszínelés esetlegesen pontatlanságokat takar, úgy a helyszint mi is megtekintjük, tanúkat kutatunk fel, és amennyiben úgy ítéljük meg, igazságügyi műszaki szakértőt is tudunk biztosítani. (Gyakran a helyszínrajz, inkább egy szétbombázott kabuli utcára hasonlít, mint egy magyar helyszínre)

- Amennyiben már ügyvéd is képviseli ügyfelünket, megállapításainkról tájékoztatjuk, segítjük a védelem álláspontjának még megalapozottabb kialakításában

- eredményes lehet a részvételünk kisebb súlyú szabálysértésekben: sebesség túllépés, szabálytalan parkolás, stb.

- a jövőben a gyors és hatékony segítés érdekében telefonon történő tanácsadás lehetőségét is meg kívánjuk teremteni.

Tarifák:

Szaktanácsadás, konzultáció, szakvélemény: 2000 Ft / óra

Fellebbezés, kifogás elkészítése a várható bírság függvényében:
1-12 000 Ft-ig: 3000 Ft
12 e Ft - 30 e Ft-ig: 4000 Ft
30 eFt - 50 e Ft-ig: 5000 Ft
50 eFt - 80 e Ft-ig: 6000 Ft
80 eFt - 100 e Ft-ig: 8000 Ft

Áraink az ÁFÁ-t nem tartalmazzák.

Helyszíni szemrevételezés: 3000 Ft / óra / fő + kiszállási ktg. (Bp ingyenes a kiszállás)
Tanúk felkutatása: 3000 Ft / óra / fő + kiszállási ktg. (Bp ingyenes a kiszállás)

DRACO KFT - Társ a bajban