Behozatal május 14-ig

2004.04.30. 13:21

A behozatal dátuma, vagy a hatósági procedúra befejezése a mérvadó?

Tisztelt Váradi Mihály!

Május elején 1-14-ig szeretnék autót behozni az országba. Az egyik előző válaszában említette, hogy ebben az intervallumban már vámunió van, de a régi regisztrációs tábla van még életben. A cikkben felmerült a hivatal szándékos időhúzása az új tábla életbe lépéséig.
A kérdésem az lenne, hogy a behozatal dátuma, vagy a hatósági procedúra befejezése a mérvadó az adó kiszabásakor. Hivatalosan mennyi az az idő, ami alatt a folyamat lezajlik? Amennyiben több információt szeretnék kihez fordulhatok, kit keressek?

Köszönettel,
Budai Balázs

Tisztelt Budai Balázs!

A régi táblázat szerinti regisztrációs adó táblázat alapján akkor lehet regisztrációs adót fizetni május hónapban, ha a vámhatóság a befizetésről szóló adóigazolást legkésőbb május 13-ig kiadja az Ön részére

.
A folyamat időtartamáról kérem, hogy a lakóhelye szerint illetékes megyeszékhelyen működő fővámhivataltól kérjen tájékoztatást.

Tisztelettel,
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.