Autó behozatala Angliából

2006.03.24. 18:27
Angliából szeretnék személygépkocsit behozni és regisztráltatni. A külföldi teendőknél azonban elakadtam

Tisztelt Váradi Mihály!

Angliából szeretnék személygépkocsit behozni és regisztráltatni. Azonban a külföldi teendőknél elakadtam... Kérdésem a következő: az autót angliában ki kell vonatni a forgalomból? (ez esetben milyen okmányok kellenek a hazaúthoz, illetve hol és hogyan tudom ezeket megszerezni, kell-e biztosítás arra az egy útra?) Vagy esetleg odakint csak megvenni és átiratni kell, és utána itthon intézhető az ottani forgalomból kivonás? Remélem kérdésem a kissé bonyolult fogalmazás ellenére világos.

Köszönöm:

Halász Márton

Tisztelt Halász Márton!

1. A járművet azért kell kivonatni a forgalomból Angliában, mivel a korábbi tulajdonos csak ezután tudja az adókat, biztosításokat felmondani. Amennyiben ismerőse az eladó, úgy ez megtörténhet az után is, hogy Ön hazahozta a járművet, és ezt követően a rendszámot visszaküldi a címére. Magyarországról nem tudja elintézni az angliai forgalomból történő kivonást.

2. A hazahozatalhoz ideiglenes rendszám kell, amihez kötelező biztosítást is kell kötni. Ezt itthon az okmányiroda - Angliában sajnos nem tudom, hogy ki intézi - ezzel kapcsolatban a tulajdonos tud Önnek segíteni.

Tisztelettel:

Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő