Ez nem a faterod dízel Passatja

Használtteszt: Volkswagen Passat W8 - 2001.

2018.09.15. 07:43

Mindenki ismeri, sokaknak volt is: ez a B5-ös, vagy, ahogy egy ország hivatkozik rá, kupola-Passat. Egy időben a használtpiac sztárja volt, de lassan kezd kikopni, ettől függetlenül az 1,9-es TDI variáns fogalommá vált. Ez egy takarékos, cserébe erős dízel, sokan ma is lelkesen tuningolják. A skála másik vége viszont ezúttal nem a VR6, hanem egy egészséges, négyliteres nyolchengeres, minden jóval megpakolva. Ez a Passat W8.

 Az autóról írott teszt is készült, alig pár évvel a megjelenés után, kattintsanak érte. Foglalkoztunk az elterjedtebb változatokkal is, itt egy jó szőrben lévő TDI, itt pedig egy kétliteres benzines, amely már megjárta a hadak útját. Többször. Oda-vissza. Volt ám turbós benzines is, a pesti éjszakában rettegett 1,8 T motor egy benyugtatózott változatával, erről egész friss az anyagunk. Aki pedig kedvet kapott volna a vásárlásra, az túrja át a Népítéletet, hiszen akad vélemény bőven.  

Még több Volkswagenre vágysz?

Ahogy 2012 óta minden évben, idén is megrendezik a Volkswagen találkozót a Hungaroringen. Szeptember 22-ét kell felvésni a naptárba, ugyanis ezen a napon 300 Golf lepi el a versenypálya paddockját. Programokból nem lesz hiány, koncertek, bemutatók, és sok más érdekesség is várja a látogatókat, például a Volkswagen Driving Experience csapata is megmutatja, mit értenek autóvezetés alatt. Nem csak Golfok, de a Scirocco, Corrado, Passat, Jetta, Bora és Vento klub is eljön, a hippifaluba pedig kizárólag léghűtésessel lehet behajtani. Akit további részletekre kíváncsi, az a linken mindent megtalál.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.