Adóoptimalizálás gendersemlegesen

Videó: BMW X2 xDrive 25e (2021)

2021.03.30. 06:08

A BMW X2 alapvetően fronthajtásos, talán ennek köszönhető, hogy nem olyan szűk az utastere, mint ahogy ránézésre gondolnánk. Ám a komfortról szóló rész itt véget is ér.

Mára ugyan meglehetősen bő a fronthajtásos BMW felhozatal, de még mindig az X2 a legcsinosabb mind közül szerintem. Tavaly óta van belőle konnektoros hibrid, csakhogy itt nem a váltóharangba került a villanymotor, mint a hosszmotoros BMW hibrideknél, hanem a hátsó tengelyre, míg a benzinmotor elöl kapar. Így kardán nélkül tud összekerék-hajtást, ami jó, viszont kevésbé tudja töltésre hasznosítani a motor teljesítményét részterheléskor, ami miatt nem olyan jó a hatásfoka, nem fogyaszt olyan jól, mint más hibridek. Hacsak nem dugjuk konnektorba minden nap.

Az akkumulátor a konnektoros hibridek közt teljesen általános kapacitást hozza, azaz nettó 8,82 kWh-t tud, mely hűvös reggeleken legfeljebb negyvenegynéhány kilométerre elég - de városi talajon azért már így is sokat lehet vele spórolni. Rendszeres autópályás használathoz azonban ellenjavalt, arra még talán az ugyane háromhengeres benzinmotor kicsit erősebb változatával szerelt 18i is jobb lehet. Például mert abban nem növeli a tömeget háromszáz kilóval a hibrid rendszer.

Ha inkább olvasna az X2 rázós futóművéről, kemény üléseiről és hajtásláncának működéséről, írott tesztünket erre találja

Ide kattintva kereshet BMW X2-eseket  a Jóautókon