Casco-t kötni egy ennyi idős autóra?

Hirdetés
2015.05.05. 10:23
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Igen! Öregebb autónk összetörése sem kell, hogy teljes anyagi csődöt jelentsen, ha összetett casco biztosítást kötünk rá, a biztosító segít a bajban.

Kép: Generali

Sokan tehetik fel a címben szereplő kérdést, hiszen az autósok jelentős része gondolhatja úgy, hogy casco biztosítást csak fiatal autókra érdemes kötni. A helyzet azonban az, hogy a casco biztosítások megkötését – az alap kockázatokon felül különféle kiegészítő szolgáltatások miatt – érdemes idősebb autók esetén is fontolóra venni.

A Generali Biztosítónál a választható csomagokkal nem csupán a felmerülő problémák kiküszöbölésére és kezelésére, hanem a költségek csökkentésére is van lehetőség. Például, ha a Generalinál legalább töréskárra és elemi kárra szóló cascót kötünk, kapunk egy Mobilitás kártyát, amivel az Agip kútjain kedvezményesen lehet tankolni. Ez az idősebb autóknál, nagyobb hengerűrtartalmú motoroknál és rendszeres városi használatnál különösen jól jöhet, hiszen jelentősen csökkentheti az üzemanyaggal kapcsolatos kiadásokat.

De hasznos lehet egy cascóhoz kötött jogvédelemi kiegészítő biztosítás is, hiszen, ha az autó használatából eredően jogilag vitás helyzetbe kerülnénk, segítséget kaphatunk, akár már egy közlekedési szabálysértés esetén is. Ilyen esetben a biztosító részt vesz a különböző bírósági, hatósági eljárásokkal kapcsolatban felmerülő költségek finanszírozásában és a jogi képviselet megszervezésében.

Az idős autók javításának biztosítottra eső költségeit jelentősen növelheti az új és a lecserélt alkatrészek ára közötti különbözet, hiszen a biztosító fő szabály szerint csak a sérült alkatrészek kárkori értékét téríti meg. A Generali Biztosítónál a casco mellé köthető Avulásmentes térítés kiegészítő biztosítás alapján ezt a különbözetet a biztosító megtéríti, ami egy idős autónál, a cserélendő alkatrésztől függően, meghaladhatja akár a 100.000 Ft-ot is.

Persze, amíg az autó a szervizben áll, valamivel járni kell. A tömegközlekedés viszont az autók szerelmeseinek, vagy annak, akinek a munkavégzéshez nélkülözhetetlen, nem feltétlenül kielégítő megoldás. Erre az időre kölcsön lehet kérni egy ismerős autóját, vagy ott az autóbérlés, mint alternatíva, csakhogy ez meglehetősen költséges megoldás, ha egy kicsit utánaszámolunk. A Kölcsöngépjármű kiegészítő szolgáltatás keretében a Generali megtéríti a bérlés költségeit a saját autónk töréskára, vagy például ellopása esetén.

Térjünk vissza az előző képhez, amikor nemcsak az autó ideiglenes pótlása miatt fájhat a fejünk, hanem egy baleset vagy az autó feltörése miatt sérült vagy ellopott okos eszközeink (telefon, tablet, laptop) javítása, pótlása is plusz terhet jelent. A Generali Smart poggyász kiegészítő biztosítása ilyen esetben nyújthat segítséget.

Sőt, most a Generali akciójában hasznos, kármegelőzést szolgáló tárgyakkal is megajándékoznak.

További részletek és teljes körű tájékoztatás található a biztosító honlapján, a www.generali.hu/komplettcasco oldalon, de kérdéseinkkel természetesen fordulhatunk a társaság biztosításközvetítőihez, ügyfélszolgálataihoz is.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.