Ferrari V12-es a nappaliba

2010.10.27. 14:32

Itt a tökéletes megoldás azoknak, akik látják a szépséget egy klasszikus, tizenkét hengeres motorblokkban, de mégsem vágynak egy olajos vasdarabra a lakásuk közepén. Egy motorblokk tisztán fából, ami nem olajoz össze semmit, nem vágja el a kezet, könnyű, és meleg árnyalatú.

A szépen kidolgozott motormásolat egyedi példány, állítólag közel tökéletes replikája az egyik legszebb orrmotoros Ferrari, egy 365 GTB V12-esének, azzal a különbséggel, hogy szinte teljes egészében fából faragták. Talán a gyertyakábelek nem, bár ebben sem lehetünk biztosak – a szívócsonkok sorát, a fa karburátorokat és a Ferrari-feliratos deklit nézve az viszont egyértelmű, hogy a készítője nem csak menthetetlen megszállott, de ügyes asztalosmester is. Bár nem működőképes, a motornak látszó tárgy egyik nagy előnye a valódival szemben, legalábbis ha lakásdísznek használják, hogy könnyű odébb tenni: csupán 25 kilogrammot nyom.

A fából V12-es eddig nyilván készítője örömét szolgálta, de lehet, hogy ennek a nézegetését is meg lehet unni, így most eladná: az ebay-en hirdeti kerek 6000 dollárért, azaz mintegy 1,2 millió forintért. Ehhez jön még a postaköltség, amely – mivel a motorreplika Sydneyben található – szintén tetemes összeg lehet.