A valós világ nem videójáték

2011.12.28. 17:56

A címben lévő bölcs közhelyre minden bizonnyal rádöbbent az az idióta betörő-duó is, amelyiket 40 percen át üldöztek a rendőrök a floridai Orlandóban.

Mivel sűrűn lakott területen zajlott az üldözés, ezért az autós járőrök nem vethették be a jól ismert pit-manővert, melynek során az üldözött autójának sarkát pöccintik meg úgy, hogy az óhatatlanul megpördüljön. Magyarán simán kiforgatják. Sajnos ezen manőver alkalmazásának is vannak szabályai, egy zsúfolt sugárúton bizonyosan tilos alkalmazni, nem marad más, csak a fohászkodás, hogy a Need for Speedet játszó barmok ne taroljanak le ártatlan közlekedőket.

Ez azonban csak a legritkább esetben van így, ezúttal is szinte fékezés nélkül rohantak bele fehér Corollájukkal egy Jeep oldalába, amely aztán még két autót elsodort. A két betörő lábsérülésekkel megúszta az esetet, rajtuk kívül négy személy sérült meg könnyebben, a fekete Wrangler vezetőjének sem lett komolyabb baja. - szól a Wesh.com híradása.

Az ütközés elég nagy sebességgel történt, ennek ellenére senkinek nem lett komolyabb baja. A biztonságra fordított hatalmas összegek nem hiábavalóak.