Kétmillióért elrontja neked a kínai műhely

2013.02.24. 18:01

Egy jobbfajta használtautó áráért árulja a Mercedes SLK-ra szánt egyedi tuningcsomagját egy kínai műhely. Az XZT tunerei egy extrém kivitellel készültek, amin egyedül a visszapillantó tükrök őrizék meg visszafogottságukat.

A csomag az SLK megjelenését teljesen újrafogalmazza, és olyan szélsőségesre formálja azt, hogy a Merci végül minden idomával azt sugallja: feltűnő sportautó akarok lenni. A fényszórókhoz, a küszöbökhöz, vagy a hátulra került szárnyhoz mind bátran nyúltak, de a legmerészebb egyértelműen az óriási nyílásokkal tagolt első lökhárító.

A képeken látható autó alapja a második generációs Mercedes–Benz SLK, de külön megrendelésre talán az újabbhoz is készítenek ehhez hasonló elemeket. A tetőszerkezet és a sirályszárny-ajtók az átalakítás ellenére jól működnek, az SLK motorja pedig érintetlen maradt. Az egyetlen nem optikai, vagy aerodinamikai változtatás a kínaiak csomagján, hogy az autó hátul nagyobb kerekeket kapott.

A poros utaknak, a kiretusált háttérnek, a rozsdás féktárcsáknak, és a néhol mosatlan autónak van némi keleti bája, az XZT marketingérzékét pedig jól hangsúlyozza a büszkén közölt képek bal felső sarkát kitakaró telefonszám és logó. Ez persze mind apróság, és a lényeg maga a csomag, amit 58888 jüanért, vagy 9426 dollárért (2,1 millió forint) igényelhet a feltűnésre vágyó SLK-tulajdonos. A megrendelők vélhetően kizárólag Kínán belülről érkeznek majd a kantoni műhelybe, azonban nem árt ha sietnek: a XZT nyomatékosan felhívja mindenki  figyelmét, hogy mindössze kilenc autóhoz elég alkatrészük maradt.

A legmerészebb mercis barkácsolás

Hiába minden igyekezet, az XZT SLK-ja még így sem érdemli meg a legmerészebb keleti mercis barkácsolás címét, az ugyanis egy orosz úrnak jár, aki fémlemezekből épített otthon egy SLR McLaren-hasonmást.
Az orosz férfi felesége után Valentinának elkeresztelt autóról másfél éve hallottunk utoljára, akkor már állt a replika rozsdás váza. Azt sajnos nem tudni, mi lett azóta a saját kezűleg tákolt autóból, de csak remélni tudjuk, hogy elkészült, és sok örömöt okoz építőjének.