Monster truckot DeLoreanből?

2014.12.13. 10:29

Van az úgy, hogy valaki a megszállottságig rajong egy-egy autótípusért. Ez a vonzalom általában ritka, különleges gépekre irányul – olyanokra, mint például a DeLorean DMC-12-ese. A Vissza a jövőbe trilógiának köszönhetően mára ikonikussá vált a modell, de az egyébként is kis szériából az utakon igen keveset látni.

A chicagói Rich Weissensel elhanyagolt állapotú, hibás DeLoreaneket vásárolt fel, majd nem csupán felújította azokat, hanem szinte minden egyes példánynak új karaktert is adott. Gyűjteményében persze van gyári állapotúra restaurált példány is, de van néhány igazán elvetemült megoldás is.

Az egyik legdurvább talán a monster truck, de a limuzinon is igen jól mutat a hat sirályszárny. Ezeken kívül pedig még egy kabrió is készült, hogy minden élethelyzetre rendelkezésre álljon egy-egy DMC-12. Ha pedig már DeLorean, nem maradhatott ki Marty és a Doki időgépe sem, a Vissza a jövőbe filmek világából – erről ugyancsak készített egy replikát a chicagói férfi.

Rich Weissenselnek összesen tizennégy évébe telt, hogy összeállítsa ezt az egészen biztosan egyedülálló gyűjteményt. Azoknak pedig, akik a kiindulási alapként szolgáló, eredeti autókat siratják, vigaszt jelenthet, hogy Weissensel mégiscsak pusztulásra ítélt gépeket mentett meg, a maga módján.