Honda Tourer, az Accord-előzetes

2007.09.12. 13:47

A Honda nem is csinál belőle titkot, hogy frankfurti kombitanulmánya már a következő Accord vonásait viseli.


Galéria - kattintson a képre

A sikeres modell stílusán alapvetően nem változtatnak, maradnak az egyszerűséget sugalló, sima felületek. Az autót azonban tenyérnyi sárvédőívei, a korábbinál lendületesebb övvonala, kisebb hátsó túlnyúlása, és izgalmasabb orr-része a középen végigfutó határozott éllel és az új fényszórókkal még sportosabbnak láttatja. Az összhatás ugyan messze nem olyan drámai, mint az új Mazda6-os esetében, de az előző Accord is inkább kifinomult motorjaival és elképesztő minőségével múlta felül legerősebb konkurensét, és nem a formatervével.


Galéria - kattintson a képre

A Tourer tanulmány a következő Accord műszaki megoldásaiból is felvonultat néhányat, ilyen az új, i-DTEC jelzésű dízelmotor. A blokk ugyanaz a 2,2 literes, amely már a jelenlegi Hondákban is megtalálható, de a japánoknak állítólag sikerült még erősebbé, takarékosabbá és tisztábbá tenniük. Hogy pontosan mennyivel, azt nem árulták el, de annyi bizonyos, hogy a jelenlegi 140 lóerő kevésnek hat a konkurencia azonos méretű, 160-180 lóerős dízelei mellett.

A következő generációs európai Accord várhatóan jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon mutatkozik be, már kész szériamodellként. A Tourer Conceptet nézve nem csodálkoznánk rajta, ha legalább olyan sikeresen keserítené a riválisok életét, mint jelenleg forgalmazott elődje.