Golyóálló V12-es Hetes BMW

2009.08.09. 09:39

Az X5-ös és az Ötös után újabb modell csatlakozik a BMW biztonságos divíziójához, 2010-ben érkezik a Hetes High Security kiadása. Az új modellt kétféle motorral szerelik, a 750Li-t V8-as, a 760Li-t V12-es hajtja. Az új modell az első a világon, mely megfelel a BRV 2009-es biztonsági standardnak, valamint a VR7-es és VR9-es ballisztikai szabványoknak is.

A High Security modell a sima Hetes limuzinra épül, de jóval nehezebb annál, már csak a páncélozott karosszéria miatt is. A nagyobb tömeg miatt az autónak megerősítették a futóművét. Természetesen a kasztni teljes egészében golyóálló, még a nyitott csomagtéren keresztül sem lehet kárt tenni lőfegyverrel a hátul ülő utasokban. Az autó alját is megerősítették esetleges bombatámadás esetére, az ablakok vastagsága 6 centiméter.
Az autók tömege miatt a gyorsulásuk jóval szerényebb, mint gondolnánk, a V8-as 750Li 7,9, a V12-es 760Li 6,2 másodperc alatt gyorsul fel százra, 210 km/h-s végsebességüket elektronika szabályozza.

A BMW különleges csomagot is kínál az autóhoz, ha esetleg hivatalos szervek – kormány, követség stb.- vennék meg a Hetes Highy Securityt, a csomagban különleges rádió adóvevő, zászlótartó és a középkonzolon kialakított két lőfegyver tárolására alkalmas készség is van.

A High Security modellek házon belül készülnek, és házon belül értékesítik őket, vagyis bárki rendelhet magának a legközelebbi BMW kereskedésben. A gyártó legfőképp Latin-Amerikát, Délkelet-Ázsiát, Afrikát és a Közel-Keletet célozza meg új modelljével.