Roncsok után jön a német villanyautó-program

2009.08.19. 12:01 Módosítva: 2009.08.19. 14:56

A Totalcar szerkesztőségében elég erős kételyek élnek az elektromos autók életképességével kapcsolatban, legalábbis ami a közeli jövőt illeti. Jellemző, hogy a németek sem közeljövőben gondolkodnak.

Az AP hírügynökség szerdai jelentése szerint a program 2012-ben indul, pénzügyi részleteit a következő, őszi ülésszakban tárgyalják. Az AP által megszerzett dokumentum szerint a program célja, hogy pozitív hatást gyakoroljon a befektetési döntésekre, biztosítékot nyújtson a gyártóknak és támogassa az elektromos autók értékesítését.

A Volkswagen AG korábban azt jelezte, 2013-ban kerülhet piacra első elektromos autója, a Daimler AG a kaliforniai székhelyű autógyártó, a Tesla Motors társasággal közösen végez  fejlesztéseket. Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke és Joe Biden alelnök augusztus elején hirdetett 2,4 milliárd dolláros költségvetésű programot az elektromos autók gyártásának támogatására, fellendítésére. A német kormány ösztönözné az elektromos autók értékesítését, az erről szóló tervezet szerint 2020-ra 1 millió ilyen kocsi lehetne forgalomban országszerte.