Kínai lesz az új Lamborghini?

2010.08.22. 12:59

Többször volt már szó arról, hogy nemsokára gyártásba kerül az Estoque, a Lamborghini válasza az Aston Martin Rapide-ra. De hogy Kínában gyártanák, azt eddig nem említette senki.

Rendben, hogy a Lamborghini-tulajdonos Audi egyik legnagyobb piaca a Népköztársaság, és nagy figyelmet fordít minden presztízsgyártó a távol-keleti országra, de hogy egy vérbeli olasz sportkocsira Made in China bélyeg kerüljön, az már kicsit túlzásnak tűnik. Persze vitatható, hogy egy négyajtós luxuslimuzin mennyire valódi Lamborghini, de a traktorgyár dühöngő bikája már évtizedekkel ezelőtt is díszített kettőnél több személy szállítására alkalmas presztízsautót.

A pletykák közvetlenül Kínából érkeznek, ahol már az Estoque árát is tudni vélik: 4 millió jüanért, átszámítva mintegy 120 millió forintért mérnék a kínai gyártású Lambót. Ha több mint kétszer annyiba kerül, mint a rivális Aston Martin Rapide, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért szükséges igénybe venni az olcsó kínai munkaerőt? Nem bonyolódnánk bele a lehetséges válaszokba, hiszen inkább merész találgatásnak, mint reális lehetőségnek tűnik a kínai Lamborghini ötlete.