Autóverseny az Antarktiszon

2011.09.25. 13:48

Alighanem most került első alkalommal versenyautó antarktiszi földre. A motiváció nem tisztázott, a látvány miatt viszont mindenképp megérte.

Az Argentínában népszerű Turismo Carretera nevű autóverseny-sorozat és az argentin légierő közreműködésének eredménye ez a fagyott kontinensre szállított autó. Annyi biztos, hogy az argentinok célja egyelőre nem egy futam megszervezése, többet viszont nem tudni az akcióról.

Kár, hisz egy itt rendezett verseny óriási reklámértékkel bírna, és akármennyire is különös: a körülmények abszolút adottak. Igaz, ahogy Hugo Mazzacane-tól, a sofőrtől megtudtuk: a kifutópályán mínusz 15 fok várta a különítményt, ez azonban speciális overállal és az autó felkészítésével kiküszöbölhető volt. Az állandóan fagyott talaj, és egy kisebb mezőny utaztatása kőkemény logisztikai kihívást lenne, ettől még nem kizárt, hogy egy napon a Déli-sarkkör alatt is látunk autóversenyt.

Reméljük, idővel újabb hírek érkeznek, amelyben megismerjük végre a szállítmány szerepét, és akár egy videót is kapunk arról, hogy mégis milyen egy versenyautóval száguldani a világ legritkábban lakott kontinensén.