Három autó egy testben

2012.03.01. 15:16

A kanadai-osztrák Magna-Steyr újabb tanulmánnyal lepi meg a Genfi Autószalon látogatóit. Ez a hatodik a MILA tanulmányok sorában, amelyek a cég profizmusát hivatottak bizonyítani.

A MILA Coupic alaphelyzetben ötszemélyes terep-kupé. Egész kellemes, bár nem valami jellegzetes formatervű, viszont meglehetősen hasznavehetetlen ötszemélyes járműnek tűnik, legalábbis csukott állapotában. A tető többrétegű vászonból készült, nagy üvegfelületeket foglal magába, és külön nyitható az első és a hátsó szekciója. Épp ennek az alkatrésznek köszönhető, hogy a Coupic az alkotók szerint többcélú jármű. A tető teljes lenyitása kabriós élményt nyújt, a hátsó ülések felhajtásával, és a hátsó tetőszekció leeresztésével pedig pick-up szerű, teherszállításra is alkalmas gép adódik.

A Magna ötletparádéja valójában persze annyira sem hasznos, mint a megboldogult Citroen C3 Pluriel, amellyel elég szépet buktak a franciák, de a kanadai-osztrák cég nem gondolkodik önálló autógyártásban. A tanulmány célja az, hogy felkeltse a figyelmet a cég iránt, és megmutassa a mérnökök képességeit – így talán több kuncsaft érkezik majd, és fizeti meg a Magna mérnökeinek szaktudását.