Íme, a legolcsóbb Alfa

2013.09.29. 13:47

Nem szokatlan, hogy az autógyártók olyakor egy-egy fontos modelljükhöz kiegészítőket is adnak ki, legyen az akár ruházat, akár mobiltelefon, vagy éppen kerékpár. Utóbbi műfajban korábban már a Porsche, a Lexus, a BMW, illetve a Shelby is alkotott, most pedig az Alfa Romeo is csatlakozott hozzájuk.

Az olasz gyártó a márciusi Genfi Autószalonra szinte tökéletes sportkocsival készült, végre bemutatták a régóta várt 4C-t. Most egy teljes egészében kézzel készített biciklit is kiadtak, melyet a sportautó ihletett: a bringán az Alfa Romeo Style Centre és a Compagnia Ducale közösen dolgozott.

A vázat a 4C-nél is alkalmazott szénszálas műanyagból készítették, a vörös és fehér színek pedig szintén megegyeznek a sportkocsi fényezésével. A fékeket és a váltókat és a láncszettet is a Campagnolo szállította – a vicenzai székhelyű gyártó igen elismert kerékpáros körökben. A kerékpár teljes súlya mindössze 6,9 kilogramm.

Persze az olaszoknak az árban is sikerült kifejezésre juttatniuk, hogy exkluzív bringával van dolgunk: a decembertől kapható Alfa Romeo 4C IFD alapára 3500 euró (egymillió forint), de kínálnak majd hozzá több kiegészítőt is, melyekkel akár kilencezerre (2,7 millió forint) is feltornászható az összeg.