Kémfotón a következő Suzuki szedán

2013.12.04. 15:27

A Suzuki eddig nem igazán reagált a Dacia Logan és a többi hasonló négyajtós sikerére. Indiában ugyan a harmadik generációs Swiftből is készül szedán-változat, de úgy néz ki, most készül egy valóban olcsó négyajtós is.

Bár nálunk lassan kikopnak a forgalomból a Suzuki Swift négyajtós változatai, a típus ma is él és virul Indiában, ahogy Maruti 1000 néven ismert, és Kínában, ahol Gazelle néven árusítják. Ez utóbbi típus helyett kezdte fejleszteni a Suzuki, és helyi partnere, a Chang'an a képen látható négyajtós modellt, amely ugyan korszerűbb lesz a huszonéves ős-szedánnál, de nem lesz jelentősen drágább.

Az M16a jelzésű modellt a kockás álcafólia alatt épp csak sejteni lehet, de feltűnőek a kis kerekek, a rövid orr és a magas csomagtartó, amely nyilván ugyanúgy hozza majd a kategóriában szinte kötelező fél köbméteres kapacitást, mint a konkurencia. A műszaki megoldásokról egyelőre csak annyit tudunk, hogy az olcsó modellbe egy meglehetősen nagy, 1,6 literes, 109 lóerős benzinmotor kerül majd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz az új Suzuki szedánból szériamodell, ahogy azt sem, hogy Kínán kívül felbukkanhat-e vagy sem, de a Suzukinak alighanem jól jönne egy efféle modell a világ más pontjain is, különösen ha árban és minőségben is képes lenne versenyezni a Logannel.