Turbót kap a Camaro

2014.06.28. 17:28

Új padlólemezzel, négyhengeres turbómotorral és a hetvenes éveket idéző formatervvel érkezhet néhány éven belül a következő Chevrolet Camaro. Ezzel ők is meglépik azt, amit a Ford az új Mustanggal már megtett.

A hírek szerint a General Motors Alpha platformját kapja majd meg az amerikai sportautó, melynek így tengelytávja megnő a jelenlegi modellhez képest, külső méreteiben azonban számottevő változás nem valószínű. Sőt, a Camaro súlyát jelentősen csökkentik is – ebben az új, könnyebb padlólemez is fontos szerepet játszik.

A Chevrolet természetesen nem akar lemaradni a Ford mögött, éppen ezért négyhengeres turbómotorral is kínálják majd a Camarót. Ez minden bizonnyal a Cadillactől származó kétliteres módosított, áthangolt változata lesz, mely 275 lóerős teljesítmény és 400 newtonméteres forgatónyomaték leadására képes. Az mindenesetre sejthető, hogy aki megteheti, továbbra is inkább a hat- vagy nyolchengeres V-motorokat keresi inkább.

Az ígéretek szerint az új Camaro az 1970-es évekbeli modell stílusjegyeit idézi majd. A bemutatóra valószínűleg egy évet még várni kell, 2015 közepén érkezhet meg a Chevy újdonsága – a forgalmazást 2016-os modellként kezdhetik meg.

Nézzenek csodás amerikai V8-asokon ámuldozó Karottát: