Igazán pofás a Subaru sportszedánja

2017.10.26. 14:56

A Subaru nem arról híres, hogy különösebben megnyerő külsejű autókat gyártana – sőt, inkább az ellenkezője a jellemző. Ám úgy tűnik, ez nem azért van, mert képtelenek lennének esztétikus autókat rajzolni a tervezőik, legalábbis erre utal a legújabb tanulmány, amelyet a Tokiói Autószalonon lepleztek le.

Az autó neve Viziv Performance Concept, és egy tisztességesen kigyúrt, jó arányú kompakt szedán, amely minden irányból jól néz ki. Ha gyártásba küldenék, az az érzésünk, a vásárlók egymást taposva igyekeznének hozzájutni egyhez. Arra viszont nincs semmi garancia, hogy ez az autó ebben a formában valaha is a Subaru kínálat része lesz. Ami azt illeti, láttunk már ilyet a cégtől jó négy éve, amikor bemutatták a lélegzetelállító WRX tanulmányt, majd egy meglepő irányváltással a cég eddigi történetének talán legügyetlenebb arányú Impreza WRX-é mutatták be. És a Performance Concept most hasonló üres ígéretnek tűnik.

Pedig a 4,63 méter hosszú, 1,95 méter széles és 1,43 méter magas autóba nem nehéz belelátni egy elegáns Imprezát a szélesítések nélkül, sportos WRX-nek pedig biztosan telitalálat volna. A váltás most egyébként épp nem volna aktuális: úgy tudjuk, a következő WRX 2020 körül érkezget meg legkorábban. Hogy akkor mégis miért ingerlik a közönséget? Nehéz lenne megmondani, de ha az volt a cél, hogy megmutassák, a pofás Subaru szóösszetétel önmagában nem ellentmondás, nos, erre a Performance Concept abszolút alkalmas.